Hogyan is született a MÍVES tészta

2021.10.14 12:20
Szűcs Árpád
Szűcs Árpád
Biztosítósból tésztás

Egyáltalán soha eszemben sem volt, hogy tésztát készítsek. Előfordult, hogy néha csak úgy kísérletezésképpen készítettem valami kis házi tésztát, de ennyi.  

Ezt főleg akkor, amikor eszembe jutott a nagymamáim finom húslevese, kézzel készített csipetkével…

Több mint 20 éve foglalkozom biztosításokkal, a tészta és én két külön műfaj voltunk. Egy lapon sem említhető.

 „A Biztosítós” Ezt a gyönyörű kifejezést akasztják az ember nyakába, ha 20 éven keresztül ezen a területen tevékenykedik. Ennyi idő után, már nem is szokás szakmát váltani. Ha mégis, ez inkább tudatosan történik. Hát velem nem ez történt.

A tészta jött és mindent vitt.

2022.01.11 10:27
Szűcs Árpád
Szűcs Árpád
Köszönetnyilvánítás

Szoktál vásárolni ugye?

Éppen a hétvégi bevásárlásodat intézed valamelyik nagy, vagy kicsi bevásárló központban.  Az is lehet, hogy egy online rendszeren keresztül vásárolsz élelmiszert, vagy bármi mást. Közben azon gondolkozol, kell e még valami.

Ilyen helyzetekben nagyon ritkán fordul elő, hogy azon kezdünk el morfondírozni, hogy vajon azt a terméket vagy céget miért is hívják úgy, ahogy. Mi lehet a története? Mi volt az indíték a termék létrehozásakor?

Min ment keresztül, amíg eljutott odáig, hogy te most betehesd a bevásárlókocsidba? Hány ember járult hozzá a megszületéséhez és ahhoz, hogy eljusson idáig egy hosszú éveken át tartó fejlődési folyamaton? Kik állhatnak mögötte?

Tricolor vagy zöldséges tészta? Mi a különbség közöttük?

A tésztás ételeket nagyon könnyű elkészíteni, finomak, egyszerűek, és szinte bármivel kombinálhatóak. Éppen ezért olyan nagy kedvenc a tészta és annak minden formája. A változatos alapanyagok és formák pedig tovább növelik a variációk számát. Így ma már mindenki megtalálja a számára megfelelőt, legyen szó speciális diétáról, cukorbetegségről vagy valamilyen allergiáról. A természetes módon színezett tészták mindenki figyelmét azonnal felhívják magukra, hiszen nem csak finomak, de a tányéron is jól mutatnak. Nem mindegy azonban, milyen típust választunk…

3+1 trükk, amivel észrevétlenül csempészhetsz több zöldséget a gyerekek étrendjébe

Szülőként olykor nagy kihívást jelent elérni, hogy a gyerekek elég zöldséget és gyümölcsöt egyenek. Ami hosszútávon gondot okozhat, hiszen ilyenkor van a legnagyobb szükségük azokra a vitaminokra és ásványi anyagokra, amelyek biztosítják a szervezetük fejlődését. Arról nem is beszélve, hogy a kicsi korban kialakult szokások velünk maradnak és jelentősen befolyásolják a későbbi működésünket is. De mit tehet egy gondos szülő? Hogyan érheti el, hogy a gyümölcs és a zöldség is eltűnjön a tányérról? Ehhez adunk néhány tippet!

4 alakbarát alternatíva a fehér búzaliszt helyett diétázóknak

A fogynivágyók számára az egyik legnagyobb kihívást a finom falatokról való lemondás jelenti. Sokan el sem tudják képzelni a mindennapokat a megszokott kenyér, a péksütemények vagy egy finom tésztaétel nélkül. A jó hír, hogy nem is kell! A diéta és az életmódváltás nem kell, hogy kizárólag a szigorú keretek közé szorított étrendről és a lemondásokról szóljon. A szénhidrátoknak, süteményeknek, tésztáknak továbbra is jut hely az étrendedben. Szerencsére a fehérlisztnek számos olyan alternatívája van, amivel könnyedén helyettesítheted a megszokott receptjeidben, az ízekben sem kell kompromisszumot kötnöd és a fogyásban is segíthet!

Pestos-tejszínes tészta, csirkemellel - egy gyors és egyszerű recept a rohanós hétköznapokra

Ha te is imádod a tésztaételeket, szereted az újdonságokat, de nem szívesen töltesz órákat a konyhában egy fárasztó munkanap után, akkor ezt a receptet imádni fogod!

Lepd meg a családot egy finom, meleg vacsorával, ami kevesebb, mint félóra alatt elkészül és garantáltan feldobja a hétköznap estéket!

Sőt, akkor is tökéletes választás, ha vendégeket vársz, de még hátra van a bevásárlás és takarítanod is kell, ezért minden perc számít vagy ha nincs ötleted a hétvégi baráti összejövetelre. Olvass tovább a receptért!