Hogyan is született a MÍVES tészta

Tricolor vagy zöldséges tészta? Mi a különbség közöttük?

2022.07.06 15:14
Tricolor vagy zöldséges tészta? Mi a különbség közöttük?

A tésztás ételeket nagyon könnyű elkészíteni, finomak, egyszerűek, és szinte bármivel kombinálhatóak. Éppen ezért olyan nagy kedvenc sokak körében!

A rengeteg formájú, ízesítésű és összetételű tészták széles választéka pedig csak növeli a népszerűségét a háziasszonyok körében. Legyél akár gluténérzékeny, laktózérzékeny, cukorbeteg, vagy fogyókúrázó, mindenki talál olyan tésztát, amit nyugodt szívvel fogyaszthat.

Ott vannak például a durumtészták, a tricolor tészták, a zöldséges tészták, a mentes tészták, és így tovább.

Cikkünkben kifejezetten a tricolor és zöldséges tésztákról szeretnénk beszélni, hogy mi a lényegi különbség a kettő között.

Először is tisztázzuk a fogalmat: mi az a Tricolore tészta?

A válasz nagyon egyszerű: a neve is igazából innen jött, háromszínű tészta, ami különböző ízesített porokkal készül; a zöld az spenót porból, míg a piros paradicsom porból készült, a sárga tésztáról pedig azt gondolnánk, hogy az a sima, eredeti tészta, pedig valójában sárgarépa porral készül!

A zöldség pornak köszönhetően a tricolore tészták tápértéke magasabb, mint a hagyományos tésztáké. Az ízük összetettebb, gazdagabb, és maga a belőle elkészített étel is teljesebb lesz általuk.

A tricolore tésztákkal a gyerekeket is könnyebben rá lehet venni a tésztaételek elfogyasztására. A gyönyörű színvilága a kifőzés után is megmarad, ezáltal vonzóbb lesz a szemnek, és ízekben gazdagabb az ízlelőbimbóinknak.

Elkészítése nem különbözik a hagyományos tészták kifőzésétől. Minden 100 g tésztát 7 g só/liter vízben kell kifőzni. A színüktől függetlenül ugyan annyi időre van szükségük.

Tricolore vagy zöldséges tészta - mivesteszta.hu

Miben más a zöldséges tészta?

A különbség jelentős!

Amíg a tricolore tésztát zöldségporral színezik, addig a zöldséges tésztákba maga a natúr, főtt zöldség kerül bele!

Emiatt előállítása is hosszadalmasabb, de megéri a fáradtságot!

Akár te magad is előállíthatod otthon: főzd meg a zöldségeket, és mikor már jó puhák, hogy szinte szétporlad a kezedben, akkor pürésítsd őket. 1 kg liszthez 30 dkg zöldség szükséges.

Ha tésztáról van szó, akkor ez sokkal jobb választás, mint a klasszikus változatok! A zöldségek miatt sokkal több rost és vitamin kerül bele, ami segíti az emésztést, fontos tápanyagokat tartalmaz, és a tésztának is kellemesebb textúrát ad, illetve antioxidánsokban is gazdag.

Kiváló választás egy ízléses és szemrevaló menü alapanyagának, ha vendégeket vársz, vagy ha a gyerekeket szeretnéd rávenni, hogy egyenek. Akár formázhatod is a tányéron, játszva a színek szétválasztásával, egymásba fűzésével, persze csak ha van hozzá türelmed és időd!

Webshopunkban több féle zöldséges tészta közül válogathatsz!

https://www.mivesteszta.hu/spl/545955/Zoldseges