Zöldséges csíkos csavart tészta

Zöldséges csíkos csavart tészta
Zöldséges csíkos csavart tészta
Zöldséges csíkos csavart tészta
Zöldséges csíkos csavart tészta

Nagyon magas zöldség tartalom. Durum liszt, zöldség és semmi más.

Különleges, pihentetett, kíméletesen szárított, főtt zöldség hozzáadásával, bronz formával készült tojás nélküli, kézzel csomagolt, durum száraztészta.
30% zöldségtartalommal - spenót, sárgarépa, paradicsom-cékla vegyesen.

 

1 289 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Összetevők
Tárolása
Főzési útmutató
Részletek

Különleges: A magas minőségű liszt, a nyers zöldségek, a kíméletesség, a gondosság, a türelem, a nagyrészben kézzel végzett munkafolyamatok, a válogatás, a klasszikus és a fejlett tésztaipari technológiák megfelelő összhangja teszi egyedivé és különlegessé a tésztáinkat.    



Főtt zöldséggel: A nyers zöldséget megfőzzük, leszűrjük, majd összeturmixoljuk. Így pürésítve adagoljuk dagasztás közben a liszthez. A zöldség rostja keveredve a liszttel, más állagú - kicsit könnyedebb - durum tésztát eredményez.  

 

Bronz formával készült: A dagasztott pihentetett alapanyag formázása bronz eszközzel történik. Ezáltal a felület érdesebb, rusztikusabb lesz, a tészta felülete pedig 'megnő' és jelentősen jobban tudja a mártást felvenni. A mártás nem csúszik le a tésztáról. 

Pihentetett: A pürésített zöldséggel összedolgozott, dagasztott tészta minősége és szerkezete jelentősen megváltozik egy rövid kis pihenőtől, a formázás előtt. A liszt szemeknek van idejük megduzzadni. Így a formázáskor könnyebben alakul ki a tészta megfelelő sikér szerkezete.

Kíméletesen szárított: Minél lassabban és minél szabályozottabb hőmérsékleten és páratartalmon szárítjuk a tésztákat, azok annál rugalmasabbak és a külső hatásoknak ellenállóbbak lesznek.

Tojás nélküli: A kiváló minőségű durum lisztnek magasabb és jobb minőségű a sikértartalma, mint az átlag 'puha' búzának. Ezért nem szükséges hozzáadott ’ragasztó’ tojás a készítéséhez, anélkül is kiváló minőségű a tészta.

Kézzel válogatott, csomagolt: A tésztáink nagy részét kézzel vágjuk és válogatjuk. Ennek célja, hogy a tasakokba a hosszú, ép és egész szálak kerüljenek.

Adatok
Tömeg
400 g/db
Összetevők

TOJÁS NÉLKÜLI ZÖLDSÉGES SZÁRAZTÉSZTA

Durum liszt (durum dara),

33% zöldség püré (paradicsom, cékla, sárgarépa,

spenót változó arányban), só

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1493 kj/357 kcal
Zsír 1.5 g
  - amelyből telítetlen 0.36 g
    zsírsavak
Szénhidrát 73 g
 - amelyből cukrok 3,5 g
Fehérje 12,5 g
1,2 g
Tárolása

Tárolása száraz, hűvös helyen, nedvességtől és közvetlen napsugárzástól védve történjen.

Főzési útmutató

Enyhén sós forrásban lévő vízbe öntsük bele a tésztát. Néha kevergessük meg. A tészta vastagságától függően 7-8 percig főzzük. Szűrjük le és keverjük a szószhoz, vagy tálaljuk a szükséges feltéttel.