Szélesmetélt (6-mmes)

Szélesmetélt (6-mmes)
Szélesmetélt (6-mmes)
Szélesmetélt (6-mmes)
Szélesmetélt (6-mmes)

Durum liszt, zöldség és semmi más.

Különleges, pihentetett, kíméletesen szárított, főtt zöldség hozzáadásával, bronz formával készült tojás nélküli, kézzel csomagolt, extra méretű durum száraztészta.
10-% sárgarépa tartalommal

1 190 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Összetevők
Tárolása
Főzési útmutató
Részletek

Különleges: A magas minőségű liszt, a nyers zöldségek, a kíméletesség, a gondosság, a türelem, a nagyrészben kézzel végzett munkafolyamatok, a válogatás, a klasszikus és a fejlett tésztaipari technológiák megfelelő összhangja teszi egyedivé és különlegessé a tésztáinkat.    



Főtt zöldséggel: A nyers zöldséget megfőzzük, leszűrjük, majd összeturmixoljuk. Így pürésítve adagoljuk dagasztás közben a liszthez. A zöldség rostja keveredve a liszttel, más állagú - kicsit könnyedebb - durum tésztát eredményez.  

 

Bronz formával készült: A dagasztott pihentetett alapanyag formázása bronz eszközzel történik. Ezáltal a felület érdesebb, rusztikusabb lesz, a tészta felülete pedig 'megnő' és jelentősen jobban tudja a mártást felvenni. A mártás nem csúszik le a tésztáról. 

Pihentetett: A pürésített zöldséggel összedolgozott, dagasztott tészta minősége és szerkezete jelentősen megváltozik egy rövid kis pihenőtől, a formázás előtt. A liszt szemeknek van idejük megduzzadni. Így a formázáskor könnyebben alakul ki a tészta megfelelő sikér szerkezete.

Kíméletesen szárított: Minél lassabban és minél szabályozottabb hőmérsékleten és páratartalmon szárítjuk a tésztákat, azok annál rugalmasabbak és a külső hatásoknak ellenállóbbak lesznek.

Tojás nélküli: A kiváló minőségű durum lisztnek magasabb és jobb minőségű a sikértartalma, mint az átlag 'puha' búzának. Ezért nem szükséges hozzáadott ’ragasztó’ tojás a készítéséhez, anélkül is kiváló minőségű a tészta.

Kézzel válogatott, csomagolt: A tésztáink nagy részét kézzel vágjuk és válogatjuk. Ennek célja, hogy a tasakokba a hosszú, ép és egész szálak kerüljenek.

Extra méretű: A metéltjeink átlagosan 20-30 cm hosszúságúak, de nem ritka a 40 cm-es is. Mivel hullámosra készítjük őket, így a kész tészta a tányéron nagyon szépen mutat.

Adatok
Tömeg
400 g/db
Összetevők

TOJÁS NÉLKÜLI SÁRGARÉPÁS SZÁRAZTÉSZTA

Durum liszt (durum dara), 10% sárgarépa püré, só

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1505kj/355 kcal
Zsír 1,4 g
  - amelyből telítetlen 0,3 g
    zsírsavak
Szénhidrát 73 g
 - amelyből cukrok 2,5 g
Fehérje 12,6 g
1,2 g
Tárolása

Tárolása száraz, hűvös helyen, nedvességtől és közvetlen napsugárzástól védve történjen.

Főzési útmutató

Enyhén sós forrásban lévő vízbe öntsük bele a tésztát. Néha kevergessük meg. A tészta vastagságától függően 7-8 percig főzzük. Szűrjük le és keverjük a szószhoz, vagy tálaljuk a szükséges feltéttel.