Hogyan is született a MÍVES tészta

Mit tehetsz, ha a gyermeked nem eszi meg a zöldséget?

2022.03.10 13:55
Szűcs Árpád
Szűcs Árpád
Mit tehetsz, ha a gyermeked nem eszi meg a zöldséget?

Így teheted egészségesebbé gyermeked ételeit

Sok szülő szembesül azzal a ténnyel, hogy a gyermeke nem eszik semmilyen zöldséget, gyümölcsöt. Egy kicsit több odafigyeléssel, és néhány apró trükkel azonban te is egészségesebbé teheted gyermeked kedvenc ételeit.

Ha ügyes vagy, akkor érdekesebbé, változatosabbá, gyerekbaráttá teheted az étrendjét, úgy, hogy közben példát is mutatsz!

Hogyan érjem el, hogy a gyerkőc több zöldséget fogyasszon?

Vigyél egy kis játékosságot a tálalásba, hidd el a gyermeked kitörő örömmel fogadja majd a tányérra rakott zöldségeket.

Vágd fel a színes zöldségeket minél haraphatóbb csíkokra, és tálalj hozzá valamilyen mártogatóst. Például használj joghurtos, majonézes, vagy sajtos szószokat. Figyeld majd meg, hogy mire a szósz elfogy, a zöldség is el fog!

Kedveli gyermeked a csokis finomságokat?

Csináld azt, hogy magas kakaó tartalmú, olvasztott csokiba mártod a banánt, majd kicsit rakd be a fagyasztóba. Nem kell neki sok idő, csak amíg a csoki teljesen megdermed rajta, majd vedd ki, vágd fel karikákra, szúrj bele pálcikákat, és máris kész az egészséges csemege.

Próbáld ki a turmixolt italt is, hiszen sok gyerek nem kedveli a zöldségek, gyümölcsök rostjait, de ezzel ezt a problémát is felszámolhatod. Így olyan tetszetős, egészséges italt kínálhatsz neki, amit még rágnia sem kell.

Tojás nélküli szélesmetélt zöldséges tészta

MEGNÉZEM

Az esztétikum és az ötletesség jó eséllyel meghozza gyermeked kedvét a zöldségekhez és gyümölcsökhöz. Tálald a tápláló magvakat például színes szilikonformában, vagy rejtsd a zöldségeket tortillába. Hidd el, bármit is készítesz a gyermeknek, tudd, hogy a kreativitásod és az időd megtérül!

Nem szereti gyermeked a zöldséglevest?

Akkor botmixerrel készíts belőle krémlevest. Tehetsz a levesbe egy pici tejszínt vagy tejfölt. Ha a gyermeked tojásérzékeny, akkor levesbetétként rakhatsz bele neki nagyon magas zöldség tartalmú, tojás nélküli, durum lisztből készült zöldséges tésztát, melyet a gyerkőc imádni fog!

Konklúzió: A tapasztalatok szerint, amennyiben változatosan, álcázva, formázva kínálod a zöldségeket, gyümölcsöket a gyerekeknek, akkor szívesebben fogadják azokat. Lehet, hogy az előkészítés plusz öt-tíz percet fog igénybe venni, de azért, hogy a csemetéd megegye a zöldséget, érdemes rááldoznod ezt a kis extra időt.

Nézz körül szélesmetélt zöldséges tészta választékunkban!