Hogyan is született a MÍVES tészta

Pestos-tejszínes tészta, csirkemellel - egy gyors és egyszerű recept a rohanós hétköznapokra

2022.06.21 13:31
Pestos-tejszínes tészta, csirkemellel - egy gyors és egyszerű recept a rohanós hétköznapokra

Ha te is imádod a tésztaételeket, szereted az újdonságokat, de nem szívesen töltesz órákat a konyhában egy fárasztó munkanap után, akkor ezt a receptet imádni fogod!

Lepd meg a családot egy finom, meleg vacsorával, ami kevesebb, mint félóra alatt elkészül és garantáltan feldobja a hétköznap estéket!

Sőt, akkor is tökéletes választás, ha vendégeket vársz, de még hátra van a bevásárlás és takarítanod is kell, ezért minden perc számít vagy ha nincs ötleted a hétvégi baráti összejövetelre. Olvass tovább a receptért!

PESTÓS-TEJSZÍNES TÉSZTA CSIRKEMELLEL

Hozzávalók:

50 dkg penne tészta

1 dl olívaolaj

5 dkg parmezán

5 dkg fenyőmag

2 gerezd fokhagyma

2 marék rukkola

1 marék bazsalikom

2 gerezd fokhagyma

bors

1 db csirkemell

1 dl száraz fehérbor

2 dl tejszín

 

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben főzzük, leszűrjük, majd a fazékba visszatéve melegen tartjuk.

Az olívaolajat, a parmezánt, a fenyőmagot, a fokhagymát, a rukkolát és a bazsalikomot robotgéppel pürésítjük, majd megszórjuk sóval és borssal.

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, kevés olajon pirosra sütjük. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort, kiforraljuk belőle az alkoholt, majd hozzáadjuk a tejszínt, és sűrűre főzzük.

Végül hozzáöntjük a pesto szószt, és a pennét összeforgatjuk a kész mártással.

Reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk!

 

Milyen tésztával készítenéd?

Tésztáinkat különleges eljárással készítjük és bronz eszközzel formázzuk. Ennek köszönhetően a felület érdesebb, rusztikusabb lesz és a tészta több mártást tud felvenni.

A hozzáadott zöldségek pedig gondoskodnak a magasabb rost és ásványianyagtartalomról, a végeredmény pedig egy könnyedebb, ízletesebb, egészségesebb tészta!

Készítsd el te is és válassz hozzá tésztát a Míves tészta kínálatából!